Nya teamkläder och lite blandade aktiviteter

Oj vad tiden flög iväg, bara en dryg månad innan säsongen sätter igång! Jag kan väl summera vinterträningen  med att benen känns så där skönt sirapsfyllda och inomhuströtta som de ska göra i slutet av mars. Det har blivit några pass, jag har kört nästan exakt som träningsupplägget sagt att jag ska så jag känner mig nöjd med hur jag genomfört denna vinter. Mycket innekörning men också en hel del ute. Dubben åkte av från crossen så sent som i förra veckan och racern testades i söndags. Det är ju fantastiskt att ha utomhussäsongen framför sig men jag får på något sätt lite separationsångest eftersom jag tycker om vinterträningen, framförallt gillar jag att få kvalitet i träningen genom en tydlig struktur och en bra variation av olika pass. Jag tror att Monarken får stå framme ett tag till helt enkelt.
 
Många i teamet åker till Mallorca i lite olika omgångar innan säsongen sätter igång i slutet av april och vi håller som bäst på att planera in tävlingar - det finns ju en hel del kul att se fram emot! Första loppet blir Kinnekulle och sen är det full rulle i stort sett varje helg. Det kommer bli intensivt men framförallt roligt att sätta igång med tävlingarna och att köra ihop oss i Giro Cycle Team. Igår fick vi våra teamkläder från Bioracer och innan dess har vi blivit kittade med cyklar, hjälmar, glasögon, handskar och diverse attiraljer. Vi kommer vara grymt snygga och lätta att känna igen, kolla:
Giro Cycle Team klubbdress 2017
 
I helgen var det dags för Abloc Gravel Challenge i Borås. För den som inte varit i Borås och cyklat på grusvägar kan jag meddela att det är väldigt kuperat och att det verkar finnas hur mycket vägar som hest att köra grusaktiviteter på. Det är andra arrangemanget jag är med på denna ort men i olika ändar av stan så vägarna var inte detsamma som förra gången. Vi hade grymt fina väderförhållanden med strålande solsken och drygt 45 glada cyklister som tampades med varandra i 7 mil på 6 olika segment, innan det var en avslutande jaktstart. Ett perfekt intervallpass och det var ju ett tag sen det var race så jag tyckte det var väldigt roligt (men också rätt jobbigt) att fara omkring i skogarna. Vi fick dessutom mycket tid att känna in solstrålarna på kinderna eftersom det var rejält många punkor under dagen (14 räknade någon till). Servicebilen hade att göra kan man säga. Den här dagen var lika bra arrangerad som alltid av detta gäng och en väldigt härlig dag med skön syra i benen!
 
Lineup Abloc Gravel Challenge (deras foto)
 
Fikapaus vid en fin sjö efter dryga 4 mil (sen kom alla punkor...)
 
På söndagen var det sen dags att plocka fram racern för ett första test, hurra! Destinationen var Hallandsåsen med ett mindre gäng på 4 pers. Vi letade oss fram längs den skånska kusten på en 15-milarunda, dimman låg tät under delar av dagen och solen letade sig bara fram korta stunder så tyvärr var inte utsikten riktigt vad den kan vara i dessa trakter. Men väldigt bra att få köra in racern och veta att den funkar ordentligt innan den ska rulla på Mallisvägarna. Kul också att få rulla lite fortare än med vintercykleln även om det kommer behövas fler utekörningar innan farten ökar ännu mer. Jag gillar känslan i den nya cykeln och bikefiten fungerade väldigt väl eftersom jag hade inte några direkta känningar dagen efter av att ha suttit på den i 5 timmar.
Fina Merida Sculturan vid Kullens fyr, Mölle
 
I helgen åker jag och ett gäng till Velodromen och snurrar runt, det blir premiär för den aktiviteten och det ska bli kul att prova. Sen blir det någon uteträning i nästa vecka innan vi åker till värmen. Hoppas det hinner bli lite varmare här hemma igen innan dess, de senaste dagarna har varit katastroftrista med kyla och regn och noll vårkänsla. Bättring önskas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En rolig vecka!

Medan halva mitt Facebookflöde verkar befinna sig i skidspåren mellan Sälen och Mora, natt som dag, vankas det lite vårkänsla här på Västkusten. I morse sken solen och fåglarna kvittrade ikapp med ljuset. Underbart! De senaste dagarna har suget efter att ta bort dubbdäcken på vintercykeln varit hög men det räckte med att kika in i yr.no för framtida dagar så blev beslutet att vänta ett tag till. Det vankas snö på söndag. 
 
Nu börjar det i allafall hända roliga saker på cykelfronten:
 
Jag fått hem två fina Meridacyklar, en grym mtb och teamracern. Dessa cyklar är fantastiskt lätta och nätta, det är riktigt bra känsla i dem båda. Jag har bara hunnit testköra mtb:en (Merida CF 9000) ett par gånger till jobbet och tyvärr inte i skogen ännu. Den här cykeln kommer jag kunna ha väldigt kul med och motivationen till att växla landsväg med mtb lite oftare ökade lavinartat. 
Nästan synd att smutsa ned...
 
Racern (Merida Scultura 7000) har jag bara testat inomhus på Veloposition-Bennys cykelställ. Jag hade ju lyckan att få göra en ny bikeft hos Veloposition i veckan som gick. Justera sadelhöjd, styre och kolla att kraften trycks ned rätt i pedalerna. Benny är den mest noggranna och proffsiga inom det här området så det känns alltid bra att gå till honom och få hjälp med alla inställningar. Nu är allt klart med den nya cykeln inför säsongen och inför påskresan till Mallis. 
Benny skruvar, mäter och fixar
 
I veckan har jag också varit på uppföljning av mitt träningsprogram hos Aktivitus. Sedan 1,5 år har jag fått mina träningsupplägg skräddarsydda av nuvarande svenska mästaren Richard Larsén och jag har alltid varit väldigt nöjd med hur jag svarar på uppläggen. Den här gången visade det sig att jag har utvecklat min ftp med strax över 20% mot för ett år sedan vid samma tidpunkt, sedan i mitten av september 2016 med 11,5%. Det känns bra att jag har lyckats bevara och utveckla min ftp jämfört med samma period i fjol - jag har således lite bättre grund att utveckla ytterligare när utekörningarna sätter igång. 
 
Efter testuppföljning är det ok att lägga sig på golvet en liten stund...
 
Vinterträningen består ju av mycket inomhuspass, dessa kör jag på lite olika ställen. På STC där de har wattbikes och där delar av Giro cycle-teamet kör ihop. På söndagar kör jag 3 timmars spinningar på SATS med Lygnens subgrupp. Sist men inte minst kör jag hemma på min Monark LT2. Den sistnämnda har Ulf nu byggt en dockningsenhet med en Raspberry Pi så att man kan logga träningsdatan till Garmin. Jag är supernöjd med alla dessa möjligheter till kvalitativ träning och det finns fördelar med dem alla;
 
- Monarken är det riktigt fin känsla i och att trampa på den ger både uthållighet och styrka. Jag föredrar att köra intervallpassen på den då den är enkel att manövrera och jag kan verkligen ta i utan att cykeln förflyttar sig. Att dessutom vara hemma och ha nära både till duschen och kylskåpet är tidsbesparande. Det är också bra ur jämförelsesynpunkt hur passen/kroppen funkar då belastning/watt inte förändrar sig på grund av cykeln, jag sitter ju på samma varje gång och då vet jag säkert att siffrorna går att jämföra. En bra investering som jag kommer ha nytta av för lång tid. 
 
-Passen på STC är peppande och wattbike´n är det också fin känsla i. Här är det även en social samvaro som spelar in för mig. Det känns bra att träffa människor jag känner och peppa ihop även fast vi kör individuella upplägg på passen. Musiken och att ha en tid då passen börjar gör att jag kommer iväg. Träningen blir verkligen av och jag hittar inga ursäkter för att inte köra mina pass. Bra ledare och närhet till gym är en annan fördel. 
 
- Söndagsspinningarna på SATS är en slags hatkärlek, ofta är det 3 timmars lidande och jag undrar hur min hjärna funkar som klarar att genomföra dessa pass gång på gång. De sista gångerna har jag mått riktigt illa efteråt. Det vore ju mycket enklare att hitta en ursäkt för att inte åka dit och utsätta mig själv för detta resonerar jag mellan varven men ändå åker jag dit varje vecka. Uppläggen på passen och inställningen av att dessa ger ett starkt pannben är nog det som driver mig mest, förutom att jag vet att de ger ett bra resultat när våren kommer. Även här är det en social aktivitet att träffa välbekanta ansikten och på något sätt är det roligt att lida ihop. 
 
Så - denna helg blir det distanskörning modell lite längre på lördag med trevligt Ölands- och Göteborgsfolk. Lite kompensation för att jag fått lite för få cykeltimmar i veckan. Sedan blir det Vasaspinning på söndag där jag ska göra min premiärspinning som ledare för en timmes upplägg. Det blir en tuff men rolig timme, jag vet inte om jag ska tycka synd om människorna som vågar sig dit:)
 
På söndag eftermiddag beger jag mig sen till cykelmässan och befinner mig i Giro Cycle-montern - hoppas vi ses!
 
 
Visa fler inlägg