Grymma tjejer!

I helgen var jag på upptaktsläger med SubXX, som en start inför årets Vätternrunda. Vi var dryga 50 tjejer (av ca 120 totalt i klubben) som träffades lördag-söndag i Stockholm.
 
Helgen inleddes på lördagen med valfria pass - utecykling eller spinning. Jag valde det sistnämnda då jag inte hade någon cykel med mig från Göteborg. 3 timmars spinning känns alltid väldigt varmt, det spelar inte så stor roll i vilken typ av anläggning man är tycker jag. Det var ungefär hälften/hälften på de olika aktiviteterna och till mostats från oss inne i den varma spinningsalen hade utegänget det sladdrigt i snömodden på cykelrundan ute på Djurgården. Nåväl, vi begav oss sedan till GIH och fick lyssna på ett par intressanta föreläsare, dels Oskar Ekman som startade CK08 och sedan duktiga Sara Penton som har gjort en snabb cykelkarriär och nu satsar på att kunna bli proffscyklist. Båda var inspirerande att lyssna till och några goda råd fastnade allt i den trötta hjärnan.
 
På söndagen var det också valfritt mellan urteaktivitet eller spinning. Nu valde jag det förstnämnda och det blev en hel del roliga aktiviteter på Söders höjder i Vitabergsparken. Snöfotboll, backlöpning, frågesport och styrkeövningar. Mycket roligt! Vi avslutade helgen på Bonne Mecanique  - ett urmysigt café/cykelhak vid Skrapan (mot Åsö gymnasium) som jag verkligen rekommenderar för alla oavsett cykelintresse eller ej. Där åt vi sopplunch och sen hade vi punka/mekkurs. Även här fastnade en hel del tips som jag hoppas kunna komma ihåg när det är dags att smutsa ner sig i mekhörnan (hm, kommer det att hända när jag har Ulf hemma..)
 
Sammantaget hade vi en toppenhelg, många härliga återseenden och skratt. Nu känner jag mig helpepp på att träna hårt för att kunna bidra i min sub8grupp när säsongen sätter igång.
 
Ni tjejer som inte är med i en cykelklubb - känn er välkomna till oss!
 
Spinninggänget lördag Foto: Anna Thors telefon
 
 
Utegänget söndag Foto: någon av tjejerna
 
Hela gänget lördag Foto: Någon av tjejerna (eller Oskar)
 
Cykelcafét Bonne Mecanique, Skrapan Medborgarplatsen Foto: Marie R
 
Utegänget lördag Foto: Någon av tjejerna
 

Svettigt!

Igår var jag och min kära man Ulf (bilden) på 3-timmars spinning med HCK Äntligen! Det var det första längre träningspasset för min del på lång tid eftersom jag åkte på en elak förkylning i samband med att jag kom hem från fyra veckors semester i Thailand. Klubben kör spinning 3 ggr i veckan, varav ett längre pass på helgen. 25 av 26 cyklar var upptagna och jag kan lugnt säga att det var varmt deluxe. Ventilationen på St Jörgens spa/träningsanläggning är inte den bästa men vad gör väl det. Det var grymt skönt att få svettas ordentligt igen och nu har jag hopp om en frisk och stark träningsperiod!

Pendlarcykel

Jag cykelpendlar ju till jobbet i stort sett varje dag när jag inte är på tjänsteresa. Min troföljare är en Ridley Crossbow 15, 2014 års modell. Jag är supernöjd med cykeln som också har fått genomlida en Cykelvasa år 2013. Det passade inte mig särskilt väl att cykla med bockstyre på den banan så numer använder jag den i stort sett bara som pendlarcykel och vid vinterdistansträning. Perfekt för många ändamål i och med att du kan byta däck på den och anpassa utefter väderlag och behov. Just nu har jag stänkskärmar och cykelbelysning på min. 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg