Grusrace och lite värmeslag

Idag blev det mörkt 16.45 i Göteborg. Jag menar mörkt som i kolsvart. Jag gillar det inte alls, ibland tror jag att jag är född i fel land och drömmer mig bort till pensionsåldern då jag kommer kunna välja helt själv hur jag förlägger min tid och plats utan att ha ett arbete att ta hänsyn till. Samtidigt vet jag ju att det bara är att gilla läget och hitta egna ljusglimtar även om miljön runtom är sådär mörk som nu. 
 
Så - vad är mina ljusglimtar såhär i början av november? Rätt många faktiskt om jag ska vara helt ärlig mot mig själv. Känns redan bättre att tänka på hur roligt det var i helgen, då jag och en del av mina nya teamkompisar i Göteborg Cycling Team, Jeanette och Catharina, körde Ablocs Borås Gravel Challenge. Vi åkte dit rätt ovetandes om hur dagen skulle se ut och tänkte att vi skulle rulla i lugnt och skönt höstvilatempo på lite grusvägar. Och bara njuta av en vacker höstdag eftersom solen sken och höstfärgerna lyste vackert i skogen.
 
Jo,  allt det där infriades ju förutom det där med höstvilatempo. Det var ju inte tal om att vila här inte, 8 segment med gasen i botten stod på agendan. Plus ett avslutande race. Vi blev helt enkelt lite tagna på sängen men det gick ju inte att göra annat än att ställa sig in på rallykörning och tävlingsmode. Vi tjejer fick starta lite innan grupperna med killar, helt rättvist. I cirka hälften av segmenten hann de aldrig eller knappt ikapp oss och vi kände oss lite nöjda med det. Dock blev ju kroppen rätt så sliten av det här upplägget eftersom segmenten var både långa, korta, backiga och lite mer backiga. Så väldans backigt att vi faktiskt var tvugna att gå (!) uppför en av dem. När kroppen är inställd på höstvila så var den här aktiviteten extra utmanande. Att Borås var så backigt har jag missat, vi samlade ihop ca 1200 höjdmeter på de dryga 9 milen under dagen. 
Fotocred: Björn Bengtsson 
Jeanette och jag hade en rolig uppgörelse om att få flest bonussekunder för det avgörande race:t, vi hade fått bra bonusutdelning båda två. De avslutande 4 km i skogen vann Jeanette välförtjänt där jag kan konstatera att min teknik i den typen av crosskörning kan förbättras avsevärt, grusvägskörning är ju lite annat. Jag får testa lite mer nu när jag har en sån fin crosshoj - Merida Cf9000. En grym känsla i den måste jag säga. Stabil, lätt och enkel att svänga med. Den får väldigt höga poäng av mig så här efter premiären. 
 
Grymt kul var den här dagen och när vi samlades kände Catharina, Jeanette och jag att vi åkte hem med en sån där skönt matt känsla i hela kroppen. Hoppas på att väderprognosen blir okej till nästa Abloc Challenge den 19 nov, då i Jönköping, så att det känns aktuellt att åka för att köra även då. På detta event var det 50 pers och vi fick både fika och mat efteråt. Bra arrangerat!
 
Dagen efter den här övningen körde jag ett distanspass på 9 mil och kan ju säga att det var länge sedan benen var så ovilliga att cykla fast farten var väldigt överkomlig. Det tog typ 1,5 timme innan de tillslut gjorde som jag sade åt dem att göra. Tror dock att det var bra att köra ur lite så att benen kunde röra sig som vanligt på måndagen. 
 
För övrigt är det ju nu dags att börja med vinterträningen igen och svettas i inomhusmiljö. De första gångerna har det känts som jag får värmeslag och att jag storknar. Men efter några gånger så känns det nu helt okej och det är ju en fördel att jag i år kan variera mellan en bra spinningmiljö, Monarken och distans ute på crossen. Får kanske hänga på lite blyvikter på den sistnämnda om jag kör med den nya, superlätta Meridan eftersom andra har typ pansarhojar att distansköra med på vintern. Men jag har ju faktiskt en annan modell tyngre cross också så det kanske får bli den så att det blir lite bättre träning.
 
Glädjande nog kom idag mina nya vinterskor, de här grymma Lake som får mig att vilja gå ut på en gång och köra. Sällan har jag haft så sköna tjockcykelskor på fötterna så det här kan bli en kul vinter!
 
Till helgen ska vi ha lite uppstart med hela Göteborg Cycling Team och träna, äta och snacka.Det blir kul. Många andra roliga aktiviteter ligger framför oss och det är jag väldigt glad för att få vara med om. Vad är väl lite höstmörker tänker jag nu?!