Nya teamkläder och lite blandade aktiviteter

Oj vad tiden flög iväg, bara en dryg månad innan säsongen sätter igång! Jag kan väl summera vinterträningen  med att benen känns så där skönt sirapsfyllda och inomhuströtta som de ska göra i slutet av mars. Det har blivit några pass, jag har kört nästan exakt som träningsupplägget sagt att jag ska så jag känner mig nöjd med hur jag genomfört denna vinter. Mycket innekörning men också en hel del ute. Dubben åkte av från crossen så sent som i förra veckan och racern testades i söndags. Det är ju fantastiskt att ha utomhussäsongen framför sig men jag får på något sätt lite separationsångest eftersom jag tycker om vinterträningen, framförallt gillar jag att få kvalitet i träningen genom en tydlig struktur och en bra variation av olika pass. Jag tror att Monarken får stå framme ett tag till helt enkelt.
 
Många i teamet åker till Mallorca i lite olika omgångar innan säsongen sätter igång i slutet av april och vi håller som bäst på att planera in tävlingar - det finns ju en hel del kul att se fram emot! Första loppet blir Kinnekulle och sen är det full rulle i stort sett varje helg. Det kommer bli intensivt men framförallt roligt att sätta igång med tävlingarna och att köra ihop oss i Giro Cycle Team. Igår fick vi våra teamkläder från Bioracer och innan dess har vi blivit kittade med cyklar, hjälmar, glasögon, handskar och diverse attiraljer. Vi kommer vara grymt snygga och lätta att känna igen, kolla:
Giro Cycle Team klubbdress 2017
 
I helgen var det dags för Abloc Gravel Challenge i Borås. För den som inte varit i Borås och cyklat på grusvägar kan jag meddela att det är väldigt kuperat och att det verkar finnas hur mycket vägar som hest att köra grusaktiviteter på. Det är andra arrangemanget jag är med på denna ort men i olika ändar av stan så vägarna var inte detsamma som förra gången. Vi hade grymt fina väderförhållanden med strålande solsken och drygt 45 glada cyklister som tampades med varandra i 7 mil på 6 olika segment, innan det var en avslutande jaktstart. Ett perfekt intervallpass och det var ju ett tag sen det var race så jag tyckte det var väldigt roligt (men också rätt jobbigt) att fara omkring i skogarna. Vi fick dessutom mycket tid att känna in solstrålarna på kinderna eftersom det var rejält många punkor under dagen (14 räknade någon till). Servicebilen hade att göra kan man säga. Den här dagen var lika bra arrangerad som alltid av detta gäng och en väldigt härlig dag med skön syra i benen!
 
Lineup Abloc Gravel Challenge (deras foto)
 
Fikapaus vid en fin sjö efter dryga 4 mil (sen kom alla punkor...)
 
På söndagen var det sen dags att plocka fram racern för ett första test, hurra! Destinationen var Hallandsåsen med ett mindre gäng på 4 pers. Vi letade oss fram längs den skånska kusten på en 15-milarunda, dimman låg tät under delar av dagen och solen letade sig bara fram korta stunder så tyvärr var inte utsikten riktigt vad den kan vara i dessa trakter. Men väldigt bra att få köra in racern och veta att den funkar ordentligt innan den ska rulla på Mallisvägarna. Kul också att få rulla lite fortare än med vintercykleln även om det kommer behövas fler utekörningar innan farten ökar ännu mer. Jag gillar känslan i den nya cykeln och bikefiten fungerade väldigt väl eftersom jag hade inte några direkta känningar dagen efter av att ha suttit på den i 5 timmar.
Fina Merida Sculturan vid Kullens fyr, Mölle
 
I helgen åker jag och ett gäng till Velodromen och snurrar runt, det blir premiär för den aktiviteten och det ska bli kul att prova. Sen blir det någon uteträning i nästa vecka innan vi åker till värmen. Hoppas det hinner bli lite varmare här hemma igen innan dess, de senaste dagarna har varit katastroftrista med kyla och regn och noll vårkänsla. Bättring önskas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg