Första vinsten men en viss misärkänsla

I måndags var det en blandad känsla, vi vaknade upp efter vårt första öråd och med en man mindre i lägret. Månsson blev ju utröstad och fick lämna oss på plats direkt vid örådet. Hårda bud, vi sade knappt hejdå ens. Nåväl, vi får samla ihop oss och försöka stärka varandra nu när vi är en man mindre och sikta in oss på att inte hamna i fler öråd. Det är inget roligt att behöva sitta där av flera anledningar så det bästa är ju om vi kan rycka upp oss ordentligt nu och börja vinna de viktiga tävlingarna. Eller, ja, vinna överhuvudtaget - det har vi ju inte gjort hittills. 
 
Dags då för pristävling. När vi kommer till tävlingsområdet tändes en stark glimma hopp. Det såg ut som en vattentävling och mycket riktigt, dagens tävling innebär att vi ska simma ut en i taget till varsin boj som ligger utplacerad på rad, dyka ned och bära en stor betongklump under vattnet fram till bryggan och fästa linan som betongklumpen sitter fast i på en ställning. Bojarna ligger olika långt ifrån bryggan och vi bestämmer startordning utifrån vad vi själva anser oss klara av att hålla andan samtidigt som vi bär något tungt.
 
Yes tänkte vi alla i laget, det här borde vara vår tävling - vi är ju starka i vattnet!
Hoppet tänds om att det är VÅR tävling!
 
Anders förklarar tävlingen
 
Robban får ta två bojar i och med att vi är en färre i laget. Starten går och det ser bra ut redan från början, stabila insatser från allihop och vi har ett bra flyt. Lag Syd hade problem då Jim inte riktigt lyckades komma ner på botten och gå med stenen som det var tänkt. Det tog lång tid och vårt försprång växte. Måste ändå säga att det var imponerande hur han kämpade på  och inte gav upp. Han trotsade ju verligen sina egna rädslor där och då. När jag skulle hoppa i och göra sista sträckan visste jag att vi borde vinna matchen, om inte något alldeles oförutsett skulle hända mig på vägen. Jag simmade bort, dök ned och sprang med stenen under vattnet. Det här var verkligen en rolig tävling! Inget jag har provat innan och hemma skulle jag förmodligen inte komma på tanken att springa på havsbotten med en stor stenklump😊 De som redan varit i och gjort sin del tipsade om att luta mig framåt och försöka ta sats med tåspetsarna så det gjorde jag och det kändes riktigt bra då det gick rätt fort att komma fram till bryggan. Upp med bojen på ställningen på bryggan och segern var ett faktum.
 
Vi blev verkligen SÅ GLADA, det var som om alla nederlag vi haft försvann och vi fick äntligen jubla. Fasiken vad skönt det var och jag tycker verkligen att vi förtjänade denna vinst!
 
Robban in action 
 
Priset var att vi skulle få möjlighet att plundra Lag Syds läger under 60 sekunder. Vi utsåg Ida och Robban till denna angenäma uppgift och de for iväg med båt för att göra det direkt efter tävlingen. Lag Syd fick stå och titta på när de sprang in och tog vad de kom åt, hela tiden sökande efter det åtråvärda tändstålet som bara lag Syd har just nu. Vår brasa har slocknat och på något dåligt sätt har vår glasprisma kommit bort vilket gjort att vi inte kan göra upp eld och därmed inte värma oss eller koka något. Inte alls bra, särskilt som det regnat rätt hårt på nätterna och det är riktigt kallt att vara i lägret stundtals. 
 
När Robban och Ida kommer tillbaka från plundringen ser de glada ut och vi tänker att "YES, de har det"! Jo, de har ju en hel del braiga saker med sig som yxa och kokkärl. Men - inget tändstål😢 Det var skit också men de missade att den hängde på en liten pinne ovanför deras eldstad. Jag fattar att det var lätt att missa den eftersom ett tändstål är ganska litet och lätt kan smälta ihop med trädstammen. Det föll verkligen ingen skugga på deras insats även om det kändes lite moloket just då. 
 
 
Robban och Ida ser glada ut efter plundringen
 
Nu vet vi att det är dags för Robinsontävling snart och jag hoppas innerligt att vinsten i pristävlingen har stärkt oss som lag, vi har ju haft det motigt inledningsvis men vi har försökt att samla kraft och inte tappa hoppet. Nu fick vi positiv energi och lite självförtroende i att vi kan vinna och nu ska vi fortsätta på den vägen tänker vi. Lite glada är vi ju att vi har Lag Syds yxa eftersom de förmodligen inte kan använda tändstålet utan den. Så - nu sitter vi med verktyg men inget tändstål och de sitter med tändstål utan verktyg. Smått komiskt och lite rättvist - trots att vi inte unnar det andra laget olycka såklart😀
 
Den mer upplyfta stämningen i lägret förbyttes rätt snart i en mer deppkänsla då vi fick brev om kommande Robinsontävling. Vi ska utse den vi tycker är minst värdig vinnare av Robinson och nu blir det givetvis lite jobbigt läge att utse denne. Snacka om partykiller!
 
Hur vi gör och vad vi kommer fram till ser ni i kvällens (onsdag) avsnitt av programmet!Visa fler inlägg