18 dagar kvar till cykling i Anderna (Chile/Argentina)

Nu är det 18 dagar kvar tills vi lyfter mot Chiles huvudstad Santiago. Vi landar den 12 februari och börjar cykla mot Mendoza i Argentina söndagen den 14:e och ska vara åter i Santiago torsdagen den 18:e. Det är ju bra att ha lite tidsmariginal med tanke på att cyklarna ska med och att vi har två flygbyten, man vet aldrig om det funkar som det ska eller om man behöver springa och panikhyra en cykel. Hoppas slippa det och få cykla denna tripp på våra egna resecyklar.
 
Vi är 9 kompisar som bor i lite olika delar av världen (flera har bott i Sverige under perioder) som möts på detta udda sätt och svettas, skrattar och kämpar ihop. 8 killar och jag som ensam tjej, jag har det bra jag! Just Chile har jag nog inte funderat på att besöka om inte detta hade dykt upp och det är ju en perfekt "fylla 50-årsresa" för Ulf även om själva födelsedagen inträffar lite senare under våren. Ulf och jag kommer att ha 3 dagar vid havet i Vina del Mar som avslutning på denna smått träningsintensiva resa. 
 
Det kommer ju troligtvis inte att bli så jättemycket vila under dessa 5 dagar eftersom vi ska trampa 93 mil och dryga 13 000 höjdmeter. Vi ska dock se till att ha ett vinpartaj på en av killarnas vingård som avslutning på dag 2 i Mendoza. Det pratas om att tömma förråden... Vi får väl se hur vinsuget är den dagen eftersom dagsetappen är lika lång som en Vätternrunda. Visserligen är det nästan bara nerför så det går ju inte att jämföra riktigt. 
 
Den första dagen innehåller klättring uppför den spektakulära "backen" Los Coracoles, även kallad "snailroad". Den ligger i Anderna och utgör gränsområdet mellan Chile och Argentina. Den ser ju riktigt magnifik ut och hoppas på klart väder så vi kan ta lite tuffa bilder. Även dag 5 får vi se samma vy fast från andra hållet då vi cyklar 46 mil, i båda riktningarna mellan Santiago och Mendoza. Det finns klipp på yotube med länk nedan om denna väg, som mamma inte ska titta på men övriga kan göra det:o) Och ja, vi lovar att vara försiktiga!
 
 
 
 
 
Dagsetapper
Nedanför finns alla dagsetapper med längd och höjd. Totalt 93 mil, ca 13 000 höjdmeter. Vi ska bo på lite olika ställen längs vägen, länkar till dessa finns efter bilderna på alla dagsetapper. Vi kommer att ha två följebilar som har med vår packning, serviceutustning, mat osv. För den som blir trött finns det också utrymme att hoppa in och tjuvåka någon sträcka. Med obligatorisk skämsmössa på och garanterad pikning resten av trippen.
 
It won´t be me. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boenden i Chile och Argentina
 
 
 
 
Så, jag kommer försöka uppdatera bloggen vid tillfälle under resan och hoppas att jag inte är för trött att dela med mig av denna häftiga upplevelse!
 
Visa fler inlägg