Sommarlängtan..

Nu när vi har cyklat över Anderna känns det lite segt att invänta vår, sommar och fincykling på hemmaplan. Jag vill ju liksom att det ska vara typ slutet av mars/början av april nu och att vägarna ska vara grusfria. För mig känns det ju som att utesäsongen borde vara i full gång. Men det är den ju inte riktigt så det är väl kanske ett bra tillfälle för mig att träna mitt tålamod. Det är bara att invänta några veckor till och köra vinterträning som vanligt alltså. I avvaktan på fågelkvitter och mer kvällsljus kan jag ju börja snegla mot sommarens semesteräventyr för att hålla motivationen på topp. Det är viktigt att ha något litet extra att se fram emot tycker jag.

Så – i sommar ska vi köra ett lopp i Italien & ett i Frankrike, båda i juli. Innan dess ska jag ju köra en del lopp på hemmaplan men exakt vilka det blir är fortfarande lite i planeringsfasen. Klart är i alla fall att jag ska ingå i en snabbgrupp på Vättern, köra Orust Runt och Tjejvättern. 

Här tänkte jag göra lite reklam för att cykla i utlandet på semestern och berätta om de lopp vi ska ta oss för.  

Lopp 1, Italien - Maratona dles Dolomites 
Vi börjar med Italien där vi kör den 3/7, Gran Fondosträckan mellan Partenza och Corvaro i norra Italien. Det här loppet verkar ju vara en utmaning. Längden på loppet och den totala höjdstigningen är dryga 14 mil och ca 4200 höjdmeter. Det i sig är ju helt ok men tittar man närmare på den genomsnittliga lutningen på backarna så ser det ganska tufft ut. Passo Giau med ett snitt på 9,3% i nästan en mil och efter det kommer en kort sekvens i slutet av hela loppet på 19%. De andra backarna är ju inte heller av svensk karaktär om man säger så. Hm, hur ska detta gå till kan jag undra men det är väl bara att ge sig tusan på att upp kommer jag alltid så blir det säkert bra. Jag får ta i lite extra helt enkelt. Jag hoppas ju att fotograferna står på andra platser än just dessa två backar som jag nämnt så det inte syns hur jobbigt jag tycker att det faktiskt är. I Italien blir vi ett gäng på 4 personer (vad jag vet hittills) som sliter oss uppför dessa backar tillsammans den där söndagen i början av juli. Jag, Ulf, Fredrik och Tore är därnere mellan den 29/6-4/7. 

Ser man på banprofilen nedan för loppet ser det ju ut som ett av Lygnens 3h spinningpass så i sak bör jag ju vara förberedd eftersom jag slitit mig igenom dem plikttroget i vinter. Även om loppet är något längre än de övningarna. Chileresan är ett stort plus att ha fått vara med om också i sammanhanget. Det går ju faktiskt en hel del nedför också - det ska man inte glömma bort. 

Banprofil
Här är loppets hemsida Maratona dles Dolomites och nedan är banprofilen;

 
Från Italien åker jag, Ulf och Fredrik sedan vidare till de franska alperna där vi ska vara från den 7/7. Dagarna däremellan hittar vi säkert några roliga berg att cykla omkring i på vägen.
 

Lopp 2, Frankrike - Etape du tour

I Frankrike blir vi några fler, då får vi också tjejsällskap (hurra!) av Maria och Lena (hoppas jag). Även Dag, Jerry och Ulf nr2 ska ansluta till vårt boende i Flumet. På söndagen den 10/7 kör vi allihop Etape du tour. Ett lopp som Ulf, jag, Fredrik och Dag körde förra året men då i en annan bansträckning. Detta lopp är ju alltid en av de verkliga etapperna på Tour de France, som amatörer får köra ca en vecka innan den stora cirkusen anländer.
 

I år är sträckan 14,6 mil och går mellan Megeve och Morzine i de franska alperna. Det är 4000+ höjdmeter även på denna sträckning. Dock ser denna profil lite snällare ut än den i Italien (eller?). Förra årets Etape du tour var ju så rolig att köra så det måste göras igen tänkte vi. Kul att vi blir några stycken som är på plats samtidigt. Här har vi inte heller cyklat tidigare så det blir kul med nya berg att bestiga. Loppen är välarrangerade och prisvärda om man jämför med svenska arrangemang och miljöerna är fantastiska. Dessutom andas hela alpområdet cykling denna tid på året och det är lätt att känna sig hemma i miljön. Fler cyklister borde prova den här typen av cykling!

Ulf och jag åker sedan hemåt den 13 el 14/7 så vi får några bonusdagar i Europas sommarcykelmecka. 

Banprofil
Här är Etape du tours hemsida och nedan är banprofilen:

 
Ja, det är ju lätt att längta till sommaren med såna planer men det är nog bra att få några månaders träning till så att bergspassen blir ännu roligare att ta sig an. Nu börjar ju våren ge sig lite till känna här i Göteborg så snart är det full rulle ute på vägarna, det ser jag också fram emot.
Visa fler inlägg