Nya Zealand på cykel i en månad

Nu är det dags att börja blicka fram mot december och januari, då jag & Ulf gör den där resan som känns som en dröm att få göra - att fara omkring på cykel under fyra veckors tid på Nya Zealand🚴‍♀️
Vi kommer att köra på hyrda touringcyklar med väskor, fyllda med väldigt begränsad packning. 
 
Till en början var ambitionen att cykla från norra spetsen av Nordön till Södra spetsen på Sydön, dryga 200 mils cykling. Vid lite eftersökning insåg vi dock att det skulle bli en ganska trist upplevelse med mycket farlig motorvägscykling (som de flesta avråder från att ge sig på). Vi skulle också gå miste om all häftig natur som Nya Zealand har att erbjuda, som ju lockar mest att få uppleva.
 
Planerna har nu ändrats till att göra en rutt via flera av de cykeltrails som finns på öarna. Genom dem kan vi ta del av all natur på ett nära sätt och även få en utmanande cykling eftersom det inte är asfalterade vägar. 
Vi får bra vinterträning i år! 
 
      
Hot Water Beach på Coromandel, Nordön
(https://www.thecoromandel.com/explore/listing/hot-water-beach)

Det här innebär att vi kommer tillbringa cirka 3 veckor på Nordön och cirka 1 vecka på Sydön. Vi landar i Auckland i mitten av december och vänder hemåt en månad senare. Då vi reser över jul & nyår behöver rutten vara någorlunda planerad och boenden vara bokade under de rödaste dagarna.
 
Vi har valt att inte köra tältvarianten för att slippa den extra packningen. Men också för att jag har tillbringat en del tid i en hydda och unnar oss tak över huvudet, en säng och tillgång till dusch på detta äventyr. Huvuddelen av resan kommer vi att ta in på bed&breakfast och toppa det med något juste hotell då och då.
 
      
Hobbiton                             Hobbiton
(Jeff kinley, unsplash)          (Andres Iga, unsplash)
 
Rutten vi har planerat är drygt 150/160 mil, många av dessa går både på grusväg och på stig. Vi har också lagt in space för att kunna göra aktiviteter på de ställen vi vill ägna lite extra tid.
 
De trails vi kommer att cykla och utforska är: