Vecka 1 - Utslagstävling, insektsätande och öråd

Vilken vecka det har varit! 
 
Efter vår kassa inledning med handfängsel och burövernattning så tycker jag att vi i Lag Nord är värda lite medgång, Efter den tuffa starten så stod nu hoppet till Robinsontävlingen som var i onsdags. Det var hinderbana där avslutningen var att kasta yxor i ett hålat nät, det satt plattor på en vägg bakom nätet som sprack om man träffade dem rätt. Vi borde ju ha en rätt bra chans här eftersom vi ändå är rätt fysiskt starka som lag. Tävlingen började bra och det enda momentet där vi inte levererade ordentligt var i yxkastningen. Där gick det uselt och vi förlorade den viktiga tävlingen. Jag ska inte svära här men jag kan säga att det var rena rama bottennappet att få ännu en motgång. Själv är jag också helmissnöjd med min egen insats i den här tävlingen och blev sur på mig själv för att jag inte kastade bättre än vad jag gjorde. Efter det här började jag undra hur mycket motgång vi ska behöva utsättas för innan vi skulle deppa ihop. 
 
Nog för att det förhoppningsvis återstår massor av äventyret men det känns riktigt tungt att ha det så här motigt i inledningen.
Uppsnack inför tävlingen
 
Konsekvensen är att vi nu får gå till öråd och det är ingen höjdare, det fattar ju vem som helst. Den enda lilla ljusglimten med det är att det ska bli coolt att få se ett öråd i verkligheten. Det har jag bara sett på tv tidigare så att få uppleva det i skarpt läge är maffigt på riktigt.
 
Innan det blir öråd så har vi en immunitetstävling. Ingen vet vad den kommer att innebära, det är många av oss som är intresserade av att känna sig säker i örådet och vill kämpa för immuniteten. När vi kommer till tävlingsbanan tänker vi alla "ÅH NEJ" då Anders berättar vad vi ska göra. En ätartävling. Med insekter. Det här hade vi  spekulerat om men vi sa att "Nej de kan ju inte ha en sån tävling i Robinson". Ingen jublade över faktumet att det låg diverse insekter i lådorna vi skulle tävla med. Regeln var enkel, snurra på hjulet, välj låda och ät upp inom 60 sekunder. Visa svalget för Anders så han ser att allt är i magen. Herregud tänkte jag, det kommer bli ett helsike att ta sig igenom detta. Jag har ju testat att äta gräshoppa en gång när jag var i Thailand, den var dock friterad så det är en helt annan grej än vad vi skulle ge oss på. I dessa lådor låg det en massa saker man inte vill äta, de flesta levde så det var hyfsat motbjudande. Stora feta kokosnötslarver, fiskhuvud, levande skalbaggar, kackerlackor, tusenfotingar, fiskögon, fiskinälvor och sandormar. Plus lite frukt och godis. Tror jag fått med det mesta. 
 
Robban fick börja snurra och han fick en kackerlacka. Han käkade upp den rätt snabbt tyckte jag när jag stod och väntade på min tur. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag skulle försöka äta det som kommer i min låda men hade ingen aning om jag skulle greja det eller inte. När Ida fick sitt fiskhuvud så tänkte jag att fy fasiken, det där skulle jag verkligen inte fixa. Själv snurrade jag fram en lång tusenfoting och hann fundera på hur sjutton jag skulle kunna äta hela den där. Jag ville inte tugga på den egentligen men den var så hård att det inte fanns så mycket att välja på. Det knastrade och när jag skulle svälja så kändes det som det hårda skalet fastnade i halsen. Den smakade rätt mycket, lite kryddigt och jag kände mig rätt impad av mig själv att jag fick ned den utan att få upp den igen faktiskt. Nu var ju första steget gjort så jag tänkte att jag kör på så länge jag inte får kväljningar och kräks. Koppla bort huvudet och lyssna på kroppen. Känn inte efter vad det smakar, andas med munnen. 
Lite av de saker som låg i lådorna
 
Haha, den här tävlingen utvecklades till att bli en fight mellan mig och Lillemor. Alla försökte så gott det gick att vara med så länge som möjligt men i såna här situationer bestämmer man ju inte hur kroppen reagerar. Hatten av för alla som tuggade och försökte. Lillemor valde att tugga ordentligt på alla sina saker till skillnad mot mig, som valde att svälja sakerna hela. Jag fattade att hon var tuff i den här grenen för hon såg ju ut att tycka det var gott när hon smaskade i sig sakerna!
 
Det som syntes i tv var ju att vi åt varsina tusenfotingar och sen slukade jag en sandorm. Och så blev det utslagstävling. Det var en kraftigt nedklippt version av hur tävlingen var på plats. Jag kan avslöja att jag och Lillemor åt upp alla saker som låg i lådorna på bordet innan det blev utslagstävling. Det innebär för min egen del att jag åt 2 sandormar, 1 skål med fiskinälvor, 2 kokosnötslarver, en tusenfoting, två apelsinklyftor, en vattenmelonskiva och en låda till som jag inte kommer ihåg innehållet i (nåt djurbetonat). Sedan skulle vi alltså få i oss 3 st kokosnötslarver i utslagsfinalen. Vi började ju bli mätta!
Kokosnötslarver...
 
Jag fattar inte riktigt vad som flög i mig där och då, hur tusan jag fick i mig alla de där sakerna och varför jag valde att gå all in när jag egentligen kände att jag inte satt osäker i örådet. Jag kan bara säga att en av de häftigare sakerna med att vara med i Robinson är att du ges möjlighet att utmana dig själv på ett sätt du aldrig skulle göra hemma eller i andra sammanhang. Här bestämde jag mig för att stänga av huvudets budskap och bara lyssna på kroppens signaler. Jag bestämde mig för att så länge jag inte känner att jag verkligen mår illa - så fortsätter jag.
 
En liten tävlingsdjävul kom på besök och tog kommando över mig helt enkelt. Det blev "en kul grej" att äta ikapp med Lillemor och vi log när Anders konstaterade att det inte fanns några lådor kvar att slåss om. De fick springa och hämta mer till utslagsfinalen🤣 Nåja, så här i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag visade mig själv att jag fixar så mycket mer än jag tror och jag fick dela det med hela det svenska folket (på gott eller ont). Jag väljer att se det från den goda sidan och känner mig tacksam för min egen personliga utveckling - i att göra saker jag aldrig drömt om och greja det på ett såpass udda sätt. Storhatten av till Lillemor som var allra bäst i denna tävling även om jag bara var en liten, liten stund efter!
 
Att jag inte fick i mig de 3 kokosnötslarverna lika snabbt som Lillemor sved bara lite där och då. Jag hade ju fått i mig en massa nödvändig mat som jag dessutom fick behålla och jag kan säga att jag mådde riktigt bra i flera dagar efter det här. Jag kände mig rätt "speedad" det första dygnet och blev skönt superpigg!
 
Vad som hände parallellt med oss i Lag Syd hade vi inte så stor insyn i under tävlingen, vi träffades bara på Robinsontävlingen och då fick vi naturligtvis inte prata så mycket så vad som hände hos dem kunde vi mest bara gissa oss till. Det är väldigt kul att ta del av nu när vi ser det på tv. Vi visste ju att de var lite mer konfliktfyllda än oss vid det här laget och vi pratade mycket om det såklart men jag förstår nu att det var high-life-all-in därborta i det andra lägret.  
 
Nåväl, dags för Öråd. 
Det här är ingen rolig upplevelse att behöva vara med om. Oavsett vad man tycker om människor så är det här ett moment som är direkt onaturligt och obehagligt att behöva genomföra. Det känns inget bra alls att behöva rösta ut någon men det ingår ju i spelets regler så det är bara att gå in och göra det även om det går emot hela ens vanliga beteende. Det är ganska tryckt stämning innan örådet och alla känner sig mer eller mindre osäkra på hur utgången kommer att bli. I det här örådet var det väl inte så stora överraskningar egentligen utan det blev Månsson som fick åka hem. Trist att han fick vara med oss så kort tid då han hade mer att visa men eftersom någon var tvungen att åka så kändes det som rätt för min del. 
Första örådet i Robinson
 
Efter det här hade vi ett snack om att vi behöver organisera upp oss lite bättre i kommande tävlingar, det har hittills varit lite rörigt och vi har inte varit så synkade i vilka styrkor och svagheter vi har som individer. Vi har ett bra snack och försöker blicka framåt efter den här trista örådskvällen.
Anders läser upp domen
 
 
Sist men inte minst - vilken herrejösses positiv vecka jag har haft! Jag är så tacksam över alla påhejanden och positiv respons jag har fått av så många. Jag har aldrig fått höra så mycket glada tillrop - någonsin. Jag går som på moln och känner så mångas stöd i ryggen.
 
Ni är grymma som ger så mycket positiv energi, jag är säker att det ger skjuts till Lag Nord i kommande vecka!