Robinson 2018 - I´m in!

Svält, tävling och ett socialt experiment på andra sidan jordklotet...
 
Det här inlägget handlar inte om cykling alls. Däremot om en upplevelse som är få förunnade och som många har någon sorts relation till, oavsett ålder. Idag blev det officiellt att jag är en av deltagarna i TV4:s nysatsning på programmet Robinson. Det här är verkligen ett äventyr utöver det vanliga och jag är djupt tacksam över att ha fått möjlighet att vara med om det. Jag är flera erfarenheter rikare och det kan jag gärna berätta mer om när det visats och delar av innehållet blivit offentligt.
 
Uttagningen till programmet gjordes under sommaren och inspelningen under hösten. Därav att jag plötsligen inte cyklade en meter på ett par månader och försvann från radarn i mitt vanliga liv. Ur cykelsynpunkt kan jag ju säga att detta inte är en aktivitet att satsa på om man vill vara på topp i och med att en stor del av upplevelsen går ut på att inte ha mat. Här handlar det om att ägna den större delen av den vakna tiden till att hitta saker att stoppa i munnen, i en miljö och natur som är fullständigt okänd (vi var på Fijiöarna, på andra sidan jordklotet). Alla cyklister känner nog igen sig i att vara rätt stor i matintaget och svältdelen såg jag som en av de större utmaningarna att utsätta mig själv för. Denna version av Robinson är vad TV4 säger "back to basic" - det vill säga att inriktningen är så som den var i ursprungs-Robinson. Svält, klara av det sociala spelet, tävla och praktisera överlevnad under extrema förhållanden. Ingen lekstuga med andra ord!
 
Nåväl - programmet kommer att sändas i TV4 under våren med start söndag den 18 mars kl 21. Jag är givetvis jätteglad för alla påhejningar och glada tillrop under den här perioden och jag kommer att finnas på Marie Rydne på Facebook och cycling_mary på Instagram. Följ mig gärna där! 
 Här är jag ren och någorlunda fräsch i inledningen av äventyret. 
 
 Gängen uppdelade i två lag. Vem som är vem kommer du kunna följa i TV4 från söndag den 18 mars kl 21.