Det går bra för Lag Nord!

Sist jag skrev hade vi precis vunnit vår första pristävling, där vinsten var att Robban och Ida fick plundra Lag Syds läger. De kom tillbaka med många bra saker som gjorde att Lag Syd inte kunde använda sitt tändstål, vi hade nämligen snott deras yxa som behövs för att få till en gnista mot stålet. Så - det blev ytterligare en byteshandel mellan lagen då Lina fick åka och förhandla med Nick om tändstålet. Tyvärr var Lag Syd envist bestämda om att inte byta bort det men Lina gjorde en bra insats med att få en fackla tänd och ta med tillbaka till lägret. Plus att hon inte bytte bort all mat utan endast lite av det vi hade fått av plundringen. Så, alla hyfast nöjda med allt!
 
Robinsontävling nummer två handlade om att vi innan tävlingen skulle utse den som var minst värdig vinnare av Robinson. Detta kändes ju inte särskilt bra eftersom ordet värdig känns väldigt nervärderande. Men eftersom vi fick uppgiften är det bara att lösa den.
Robban anmälde sig som frivillig att utse sig själv till detta så att laget inte skulla behöva hamna i en konflikt som kändes onödig. Alla tyckte att det var generöst och juste av Robban att erbjuda sig, dock blev det på något sätt så att Lillemor ville att vi skulle ta konflikten i gruppen och istället rösta på den vi ansåg vara minst värdig. Det slutade ju då med att vi hade en majoritet på Lillemor och det blev lite konstig stämning i lägret. Well well, när tävlingen då kom skulla den vi utsett sitta fastkedjad i en bur i vatten och vi skulle som lag genomföra en vattenhinderbana inklusive lösa ett pussel för att få nyckeln till handbojorna så att hon kunde låsa sig loss, sedan skulle vi gemensamt komma in i mål på land. Det gick okej fram till pusslet och det var en riktigt tight kamp mellan lagen, precis som en tävling ska vara. Pusslet gick sådär men tillslut lossade Robban nyckeln och gav till Lillemor. Hon klarade den uppgiften snabbare än Viktoria i Lag Syd som inte riktigt fick till det med att låsa upp sina bojor. Vi vann denna tävling med ganska lite mariginal, det var SÅ skönt att sätta den kan jag lova. 
Här vann vi nu vår första Robinsontävling och känslan av att veta att vi slipper Öråd var ju obetalbar. Halleluja!
Vi spekulerade lite kring vem Syd kommer att rösta ut men allt beror ju på vem som vinner immunitetsävlingen och det vet man ju inte så vi får vackert vänta tills vi möter laget på nytt efter örådet. Den här gången blev det ju Nick som röstades ut av Syd, de har det ju lite turbulent och högljutt mellan sig så det var spännande att konstatera att det var han som åkte ur tävlingen. Det var ju en massa immuniteter ute i laget så det var en del som kanske skulle suttit lite löst utan ha dessa och som kunde pusta ut efter detta. 
 
Vi hade en pristävling någon dag efter detta mellan oss i laget, en simtävling där vinsten var att välja något för hela lagets bästa eller något för en enskild individ. Det blev jag och Lina som gjorde upp om denna vinst och jag lyckades ta några sitag snabbare vilket gjorde att jag skulle välja mellan dessa två olika lådor. Alla som deltog i tävlingen (Lillemor och Johan avstod) fick vackert hjälpas åt att släpa in de båda lådorna till strandkanten och när jag öppnade de två olika lådorna fanns det en hamburgare med pommes och en coca-cola i den ena och tändstål/fiskenät/metspön i den andra.
 
Valet var inte särskilt svårt, här låg ju vårt efterlängtade tändstål och skrek ta mig högt mitt framför ögonen. Bara att välja den lådan med andra ord (det tror jag att alla i laget hade gjort oavsett vem som vann tävlingen). Kul att vi också fick möjligheten att fånga fisk som ett alternativ till våra kokosnötter och omogna papaya. Nätet åkte ut i havet och hoppet tändes om nygrillad firre till middag!
 Vi släpar upp lådorna med hamburgare/tändstål i 
 
Okej, pristävling mellan lagen då - en landtävling med styrkemoment och finess. Vi ska först bära en stor tung kista över hinder, sedan få loss nycklar på ett snöre, bära kistan till ett bord och öppna den med nycklarna och där ligger material för att kunna tända en eld. I den ska vi tända en fackla och klättra upp på en vägg och slänga ned facklan i ett stort fat så att det tar eld. Många moment och här handlar det om att samarbeta på ett bra sätt. 
Vinsten är en talisman som ger en fördel i nästkommande tävling när man nyttjar den och sedan går den över till det andra laget. Vi hade ju en tung inledning av Robinson med tre raka förluster, nu har vi dock börjat vinna och mycket av det beror på att vi styrt upp arbetsfördelningen så att Henke vid tävlingsstart har gruppens mandat att fördela uppgifter om vem som gör vad beroende på personens styrka och självuttalade önskan om uppgift. Det gör att det blir mer struktur och det känns som att gruppen har hittat bättre i sina roller vid tävlingarna.
 
 
I den här tävlingen gjorde alla det de skulle på ett jättebra sätt, vi var ungefär jämna med bärandet av kistan fram till det sista hindret då Lag Syds DK vek sitt knä på ett olyckligt sätt och de hamnade lite efter fram till snöret och ta fram nycklarna. Fram till bordet var vi en stund före men inte jättelångt. Då det var dags för Ida och Henke att fixa elden tog det inte många sekunder innan vi såg flammor och sedan tände de facklan och gav till Lillemor som skuttade uppför väggen långt före Lag Syd. Segern var total och vi blev lika glada som vid vår första vinst. Snyggt lagarbete! 
 
Snart är det dags för Robinsontävling nummer 3, vi är på gång nu och har fått upp vinnarandan så hoppas vi kan fortsätta så!