En salig blandning av tjejer, fikastopp och tester

Den senaste månaden har jag njutit av att fincykla, det vill säga att ta det lite lugnare och köra rundor där vi till och med stannar och fikar(!) Det har faktiskt blivit flera stycken sådana nu under september/början av oktober, ojojoj. Det har ju sin charm att stanna till och få nåt varmt i sig men ska jag välja kör jag hellre på och tar en kaffe när jag kommer hem även om det fyller en social funktion att fika ihop. Nackdelen är ju att man stelnar till lite och nuförtiden tycker jag ju att det känns för kort att bara köra knappt 5 mil innan man ska stanna, jag kör hellre lite längre och blir lite trött innan jag gör det. Men jag påminner mig om att tiden utan fikastopp snart är här igen:o)
Klubbmästerskap med HCK förra helgen i strålande solsken, Arendal
 
Ulf och Tomas väntar medan klubbkompisar är upptagna med punkafix idag. Kallt och blött men glatt!
 
Förra helgen körde vi en runda med ett större gäng tjejer här i Göteborg, det var en härlig höstdag med mycket socialt utbyte och en fin runda. Nästa helg har vi tjejläger på Tjörn så då blir det mer tjejcykling och förmodligen rätt mycket snack i stugorna. Och så kommer Mattias Reck och håller låda med oss. Det ser jag fram emot!
Tjejcykling förra helgen i Göteborg
 
Jag har också passat på att ha en förkylningsvecka vilket jag inte haft på bra länge så det var nästan lite skönt att få snuva av sig ordentligt. Det gör ju liksom inget nu när säsongen är över utan det har passat bra att vila lite innan vinterträningen sätter igång. Jag har ju kört rätt intensivt i år så det behövs lite återhämtning och vila så att kroppen är redo för det som komma skall. 
 
I veckan var jag på Aktivitus för att kolla upp mina värden på nytt så att jag vet hur jag ligger till inför vinterträningen. Jag kände mig nöjd med att wattvärdena var bättre än förra gången (mars). Det enda jobbiga med det är ju att jag får höja ribban och kämpa lite hårdare i vinter för att ta vara på det jag byggt upp. Skämt åsido så känns det motiverande att ha det i ryggen och roligt att blicka framåt så det är bara att trampa på!
 
Efter testerna lägger Richard upp vinterns träningsprogram där jag kommer att köra en del av passen på den här. Vi får se vilken typ av relation vi kommer att få, förmodligen en "love-but-hate-and-can´t- live- without". Andra pass kommer jag köra på wattcyklar i spinningformat på lite olika ställen i Göteborg. En väldigt bra sak för min del är ju att jag bytt arbete och slipper att resa så mycket i jobbet nu och därmed har mer tid att träna på vardagskvällarna mot tidigare. Det känns kanon och till viss del nödvändigt att kunna styra tiden mer själv eftersom jag ska cykla i ett lite nytt format nästa år. 
Laktatprov i massor på Aktivitus
 
I veckan var jag också på Merida och klämde och kände på cyklar, det blir lite byten av cyklar i hemmet här under kommande år. Det kommer bli riktigt bra även om det är lite känslosamt (låter ju rätt skadat) att låta ett par av mina favoritcyklar få nya ägare. Ulf och jag har också bokat in en resa till Gran Canaria mellan 31dec-7 jan så vi har lite utomhuscykling i bättre klimat att se fram emot före Mallis under påsken. 
 
Nästa vecka åker crossen fram och blir pendlingshoj till jobbet innan jag nästkommande vecka tänkte prova någon crossträning. Och så fortsätter planeringen inför 2017, det kommer bli en kul och utmanande säsong kan jag lova!