Några lopp senare..

Oj vad tiden rusar iväg! Sist jag skrev hade jag kört Örestadslopp och nu har jag hunnit med att köra 3 lopp till; Göteborgsgirot, Hallandsloppet och Kungälvsrundan. Man kan väl säga att det har gått rätt bra på alla tre och jag känner att jag ligger ganska bra i fas med min träning. 
 
Göteborgsgirot 140 km
Här körde jag ju i tävlingsklass med några elittjejer och tyvärr missade jag att lägga mig tillräckligt långt fram i starten som jag borde ha gjort. Jag tror att jag där tappade den mesta av tiden som skiljde mellan topplaceringarnas damer och mig (förutom 1an som var fullständigt överlägsen). Jag var dryt 1.40 efter 2an i mål och det retar mig litegrann eftersom gruppen jag körde med faktiskt tog det lite väl soft mellan varven. Som lite extra krydda körde jag och Anders fel och fick en egen liten bonusrunda innan vi hittade rätt igen. Vi fick också stanna för två rödljus som tog onödig tid. Nåväl! Jag slutade på 6e (eller 7e, lite olika bud i resultatlistorna) plats och är nöjd med det då tiden ju sade mer än placeringen. Bonus för mig själv var också att jag kände mig rätt pigg efter det här loppet. Tur var väl det eftersom vi skulle köra subträning dagen efter, vilket vi också gjorde. Varberg tur och retur - 11 mil med 40 i snittfart. Trodde inte att jag skulle kunna prestera det dagen efter girot men det gick förvånansvärt bra måste jag säga och jag var med och drog hela vägen. Så, det var en bra träningshelg och kul att känna hur kroppen orkar lite mer än vad jag tror gång efter gång. Resultatlista Göteborgsgirot. 
 
Ulf och jag körde för Ackert den här dagen och hade fått fina tröjor att köra i. Tack Ackert, mycket vackert! 
Anders och jag har kört fel och upptäcker att klungan är på ett annat ställe än vad vi är. Trampa ikapp. NU!
 
Hallandsloppet 100 km
Ett motionslopp i Halmstad. Här ska veteranSM köras i slutet av juli och det var en av huvudanledningarna till att köra det här loppet, förutom att få köra en tiomilare. Att se hur vägarna är i förväg känns bra. Det var väldigt fina omgivningar och vädret var helt ok även om det hade varit väderomslag precis från tokvärme till lite mer traditionell majvärme (typ iskyla om du frågar mig). Blåste gjorde det mer än nödvändigt såklart. Banan var bra, inte så mycket höjdstigningar och inte så mycket trafik.Team X-racings sub 7.30-gäng höll i taktpinnen på loppet och hastigheten var därmed hög rakt igenom. Sällan att jag haft förmånen att ligga i en större klunga på detta sätt och det gick väldigt lätt att trampa på, kantvinden var dock besvärande mellan varven och då fick man bita i för att orka hänga med i farten. De sista två milen var många i storklungan pigga, inklusive mig själv så då blev det rätt uppsplittrat och djungelns lag som rådde. Jag var ju fast inställd på att vara första tjej över mållinjen (töntigt egentligen i och med att det inte är en tävling men de där hornen växer ut utan att det går att göra något åt) så jag trampade på det mesta jag hade och passerade mållinjen som första tjej, inte sist bland killarna i gänget heller. Kände mig inte som stoltast över just detta eftersom jag hellre hade varit med och bidragit lite mer i klungan men men, det är så i cykling. Och det spelar ju egentligen ingen roll! Vi snittade på 40,4 på detta lopp så det var en bra Vätternuppladdning.
 
Svärfar var vid startområdet och hejade på oss och fotade
 
Kungälvsrundan 106 km
Tredje gången jag kör detta lopp. Jag tycker om den här banan, lite kuperad och fina vägar som går lite kors och tvärs, sådär så att du inte riktigt fattar hur det hänger ihop och undrar vart du egentligen är någonstans. Här är det bra att hänga med i starten eftersom det brukar gå undan. Just den här gången blev jag lite fundersam eftersom det kändes som om motorcyklarna som låg framför oss höll oss i startläge i typ 2 mil. Det kändes som att det gick rätt sakta med andra ord och det var inga problem att trampa med i storklungan. Idag blåste det ännu mer än igår och det var tre riktiga starkingar från CK Sundet som slet sig loss tidigt och trampade själva in i mål innan vi i efterkommande klunga trampade in tillsammans ca 3 minuter efter dem. Vet inte om alla missade att de stack iväg eller om man trodde att klungan skulle köra ikapp dem. Jag var med som ensam tjej i den här grupperingen och hade en bra runda där jag inte behövde anstränga mig alltför mycket. En gång kände jag av gårdagens runda, i en längre uppförsbacke där jag tappade sista hjulet och fick en lucka till övriga i gruppen. Jag hade inte tillräckligt tunga växlar sedan för att få upp farten tillräckligt nedför så som tur var kom det några efter mig som jag kunde haka på för att komma ikapp. I slutet var jag förvisso också lite trött eftersom det är typ 100 rondeller med igångdrag som splittrar sönder benen. Körde in som första tjej här och vann också bergspriset. Blev superglad över de fina priserna; 2 st 1 timmes massage att nyttja plus en gigantisk pokal. Jag gick ju plus direkt på det här loppet! Här var snittfarten lite lägre, dryga 38 men det var också mer kuperat och blåsigare/kallare. Resultatlista Kungälvsrundan.
 
Sammantaget två bra dagar denna helg!
 
Prisutdelning, bergspriset
 
Nu blir det tävlingar i Vänersborg kommande helg, det blir kul!