Stockholm 4 dagars - abonnemang på bronsplatsen

I helgen var det tävlingar igen - Stockholm 4 dagars. Alltså tävlingar fyra dagar i rad. Spännande att se hur detta kommer att gå. Mitt träningsupplägg har ju inte varit inriktat på att tävla i första hand utan på Vätternrundekörning. Det är lite annorlunda, tävlingarna är ju betydligt kortare och mer intensiva än de längre hårda körningar som Vätternträningen innebär. Lite variation är alldeles säkert bra och jag vill ju tävla mer allteftersom så det är väldigt bra att få träna på detta under flera dagar i sträck. Tävlingarna är;
  • Arlanda GP race
  • Kringeltempot
  • Falkenloppet, linjelopp
  • Nationaldagsloppet, GP 
Arlanda GP, ca 2 mil GP-race
Kände mig sådär taggad på det här, GP är ju inte min favorit direkt då jag är rätt kass på att ta kurvor och på igångdrag. Så, blev i alla fall lite glad då jag såg att banan inte innehöll alltför tvära kurvor som innebär att man behöver bromsa upp farten och sedan trampa igång igen. Här kunde man ju köra på med bra fart runt hela banan och det var en rolig bana tyckte jag. Jag och två av tjejerna i min tävlingsklass följdes åt hela tiden och det var också vi som gjorde upp om placeringarna - jag lyckades spurta (!) mig in som 2a efter en upploppsraka med motvind och lite uppåtlut så det kände jag mig nöjd med.
Anna 1a, jag 2a, Matilda 3a på Arlanda GP D40
 
Arlanda GP Foto: Christer Shapiro
 
Kringeltempot, ca 2 mil tempo
Premiär med tempocykeln på ett lopp för min del. Vet att jag kanske borde ha tränat på denna mer än en gång under våren men det var ju lite strul med att få på nytt styre, jag har haft den inlämnad under en tid för att få detta gjort. Så, med totalt tre mil tempokörning i benen kanske jag inte ska ha alltför stora förväntningar på mig själv i denna gren. Ännu. Jag tyckte ändå att jag körde på i hyfsat tempo (ca 39 i snitt) men absolut inte tillräckligt, jag kom nästan 6 sekunder efter 2:an så det blev en tredjeplats för mig. Banan var bra, lite kuperad och lite vind till och från så det blev aldrig tråkigt. Jag körde ikapp henne framför mig också så det är jag nöjd med. Men - här krävs det träning och bättre tryck i benen, det är uppenbart. Jag tror att jag ska försöka träna lite mer på tempocykeln då det borde passa mig och jag bör ha lite mer att ge på tempolopp. Lärdomar från denna aktivitet är att värma upp ordentligt och att våga köra så att jag känner mig helt slut efteråt, kanske flytta wattmätaren till tempocykeln för att ha bättre koll på hur jag kör.
 
Anna 1a, Matilda 2a, jag 3a på Kringeltempot D40
 
Falkenloppet, 3 mil linjelopp
Jag kände mig lite besviken över att vi bara skulle få köra i ynka 3 mil på det enda linjeloppet för helgen. Tre mil är ju mer ett tempolopp och jag funkar ju som bäst under lite längre sträckor. Men men, bara att köra på och göra det så bra det går. Under helgen är det ju vi tre samma tjejer som fightats om pallplatserna och det är samma sak idag. Vi kör på från start och turas om att dra, lite försök att hänga av varandra men vi är såpass jämnstarka att det är svårt att göra så mycket. Spurtuppgörelse idag igen. Tyvärr har jag återigen inte marginalerna på min sida utan blir 3a idag också. Idag var det hårfint bland oss 3 som spurtade. Lite surt såklart men ändå okej. Det finns en del att lära kvar kan jag konstatera, inte minst kring taktik. Kul ändå att vi är såpass jämna tycker jag. 
Anna 1a, Matilda 2a, jag 3a på Falkenloppet D40
 
Nationaldagsloppet, ca 2 mil GP
Bara jag såg denna bana blev jag alldeles matt. En Gokartbana med betydligt mer tvära svängar och en jobbig backe mitt på. Gick inte igång på denna tävling då jag vet att jag kommer ha svårt att hävda mig idag. Vi ska köra 25 minuter plus 4 varv vilket kan låta enkelt och lite ynkligt men jag lovar att pulsen kommer ligga såpass högt hela tiden att det känns som en evighet. Jag har inte så mycket att skriva om det här loppet annat än att jag är mindre bra på denna typ av bana. Nöjd att jag tog mig igenom och hoppas att det inte blir så många fler GP-lopp under säsongen. Jag kom 3:a för tredje gången denna helg och idag var det flera sekunder upp till 2aplatsen, jag var inte bra på detta summerade jag dagen med. Jag är helt okej med det:o)
 
Så - ett abonnemang på tredjeplatsen med undantaget för fredagen blir min summering resultatmässigt. Grymma tjejer att tampas med, starka och väldigt inspirerande att köra med! Jag förlorar spurterna med en liten marginal så jag är ju med där och slåss vilket är en klar förbättring mot förra året. Vem vet, rätt var det är så är det ombytta roller i ordningen på prispallen. Att tävla 4 dagar i rad var kul och det var en nyttig helg. Jag tar med mig många saker att tänka på till nästa gång det är dags att köra igen, det blir på VeteranSM i slutet av juli. 
Anna 1a, Matilda 2a, jag 3a på Nationaldagsloppet D40 Prispallen blir bara snyggare och snyggare:)
 
Nu ska jag fokusera på att köra Tjejvättern med SubXX på lördag - där vi ska försöka slå tidsrekordet på 2.40 tillsammans (blir bland annat kul att köra tillsammans med och inte emot  Anna i röda tröjan på prispallarna). Det ska bli superkul att köra med alla tjejer igen - det var ett tag sedan! På söndag blir det sedan Halvvättern, utan tidsmål och utan subgrupp att köra med. Jag ska frifräsa i 15 mil helt enkelt.
 
Nästa helg är det sedan dags för ett av mina större delmål denna säsong - Vätternrundan med Lygnen sub 7.30. Det ska bli kul, jag längtar efter lite längre lopp nu så det känns som om upplägget passar utmärkt!