Snart är det dags..

Jaha, nu är det bara drygt 1,5 dygn kvar innan det är dags för den längsta rundan på ett tag. Sist jag körde 30 mil i sträck var i februari på vägar som gick mellan Chile och Argentina. Det var något helt annat än vad som stundar på lördag.
 
Mina sista insatser inför årets runda var förra helgen då jag ju körde både Tjejvättern (10 mil) och Halvvättern (15 mil). Olika karaktärer på loppen där Tjejvättern som jag körde med bästa tjejerna i SubXX, var en blåsig, ganska kall och slitsam runda där vi fick jobba rätt hårt för att hålla uppe tempot. Tyvärr missade vi vårt tidsrekordmål men jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb med tanke på hur mycket det blåste och att vi stundtals inte var alltför många i klungan och i rotationen. Vi kom in på 2:48, ca 36 km/h i snitt. Det var lite synd att missa tidsmålet men det är ju bara att komma tillbaka nästa år helt enkelt och slå det då istället.
 
Vi får trösta oss med att vi i alla fall var de snabbaste tjejerna i loppet denna dag. Vi cyklade självklart säkert och snyggt också som SubXX alltid gör. Det var väldigt kul att köra med tjejerna igen!
Här kommer Sub XX susandes nedför Ombergsbacken
 
Halvvättern körde jag med Kungsbacka CK, ett gäng på ca 20 pers. Att köra med det här gänget var ett nöje då klungan jobbade väldigt bra tillsammans och allt flöt på fint. Bättre värme i luften denna dag och bättre vind även om det blåste på lite på slutet. Jag var lite seg i benen efter lördagens lopp så efter 11,5 mil i rotation tog jag tillfället i akt och vilade bakom i 2 mil innan slutmilen. Här var målet att cykla under 4 timmar vilket vi gjorde, vi kom in på 3:52, ett snitt på nästan 39 km/h. Jättekul att i princip alla som startade kom med in i mål på den fina tiden! Jessica och jag var de snabbaste tjejerna även på dagens lopp, lite roligt det med. Nu är det bara det tredje loppet kvar... 
 
Resultatsida finns här (Inofficiella resultat eftersom detta inte är några tävlingslopp)
 
Snygg klungkörning med Kungsbacka CK
 
Vätternrundan
Så, med över 500 utemil och ett oräknat antal innemil i år i benen är det nu dags att trampa runt den stora sjön - på under 7.30 timmar med Lygnens Venner. Såsom vädret ser ut just nu känns det som en riktigt stor utmaning även om regnet har tonats ned i prognoserna. Vinden ser ut att bli vår största utmaning då den kommer ligga på oss under båda sidorna av sjön. Hoppas, hoppas att vinden ändrar sig lite mer till vår fördel när det väl är dags. Jag ber en vindbön! 
 
Vi är ca 35 pers i laguppställningen varav två tjejer. Planen under loppet är att enbart ha ett depåstopp, på 90 sekunder. Här gäller det att vara smart och prioritera - lassa på ny energi i ramväskan plus fickor och svep så mycket vätska du kan under dessa dyrbara sekunder. Kissa får du göra när du kommer i mål. Typ. Jag har pyntat cykeln med extra flaskställ och ramväska för att få med mig lite mer att dricka och tugga på. Det jag kommer att trycka i mig förutom x antal gel är hemmagjorda risbars (ris med mjukost, sirap, pistagenötter) och kokta, rullade lasagneplattor med mjukost och ost&skinka. Lättuggat och lite mer matigt än allt sött som man ändå får i sig. Sen blir det diverse bars plus Crampfixtabletter så att benen inte låser sig. Vi får hoppas att upplägget funkar.
 
 
Följ vårt lopp!
Vi startar kl 12:16 på lördag. Mitt startnummer är 27338, Ulf har 27323. Man kan följa oss och loppet via:
Resultatsidan på Vätternrundans webb. 
 
Har inte så mycket mer att säga nu annat än Önska oss lycka till..
#1 - - Anonym:

Lycka till!!!

#2 - - Jennifer:

Stort lycka till! Du är grym!

#3 - - Jennifer:

Lycka till nu Marie! Du är grym och en sann inspiration. Står i målet och hurrar dig!
/Jennifer