Mer om min resecykel (nördvarning)

Okej, det här kan vara det nördigaste inlägget på denna blogg.
 
På allmän begäran (läs Ulf) kommer här lite info om min resecykel som hängde med till Anderna...
 
Så, vad är egentligen en resecykel? Jo det är en lite tåligare cykel, som inte riskerar att gå sönder i diverse flygtransporter. Det är också viktigt att den är fin (tycker jag) och känns som "du".
 
Min egen resecykel är en Cannondale CAAD12 med Ultegra 11, grundcykeln hade Mavic Aksium-hjul, dessa bytte vi in mot Mavic Ksyrium pro exalith sl. Hjulen gjorde ju så att cykeln ser lite annorlunda ut (snyggare) och rullar desto bättre. Cykeln är i aluminum men väger bara dryga 7 kilo. Alltså en alldeles utmärkt resecykel. Lätt, snygg, rullar fint och håller. Vid provturen på hemmaplan i Sverige som vi tog en vecka innan resan till Anderna var planen att köra en lite längre runda. Vi kom dock inte så långt, våra däck (Mavic Yksion pro griplink) skars sönder rätt snabbt av allt vinterflis som låg på cykelbanorna. Det slutade alltså med en rekordkort provtur och desto mer promenad i typ 1 mil eftersom slangarna tog slut för oss båda. Det slutade också med nyinköp av däck såklart. Det blev då Schwalbe One, 25 mm. Bra komfort visade det sig i Chile/Argentina och lågt rullmotstånd.
 
Ska jag säga något negativt om min fina resecykel som nu har klättrat och farit utför Anderna i över 100 mil så måste det bli om den något obekväma sadeln. Ajaj jag är inte van att få så mycket skav men det kanske beror på ovanan med sadeln. Får utvärdera det vidare och annars byta till min favoritsadel Bontrager Ajna (som ju dock är vit och inte riktigt matchar resten av ekipaget). Så! Den som någonsin har tvivlat på om det behövs ytterligare en cykel - här har ni verkligen alla argument ni behöver för att införskaffa en resecykel. Själv lovar jag att aldrig mer skriva ett så här nördigt inlägg om jag inte blir tvingad fler gånger. Cykeln är i alla fall köpt på Cykelmagneten i Falkenberg där jag ju brukar köpa mina cyklar. Jag är en nöjd kund. 
 
Frågor på det?
 
Om någon förresten missat att kolla in filmen från vår resa över Anderna tur och retur -  kolla in länken:
 
 
Resecykeln på tur i Anderna
 
Resecykeln med orginalhjul
#1 - - Anonym:

👏🏼 High five på den!