Dag 3 Los Sauces-Mendoza (återhämtningsdag)

Efter två tuffa dagars cykling, med ca 45 mils cykling i benen och ca 6000 höjdmeter har vi idag lyxen att ha sovmorgon på den extremt mysiga vingården The vine i Los Sauces. Den ligger 10 mil söder om Mendoza i Argentina. Här ligger bergen som en kuliss i bakgrunden när man tittar ut från fönstret i lägenheten vi bor i. Eller vad man nu ska kalla det, lyxboende är ett bättre namn. Vi delar hus med Linda och Paul samt Richard. Här hade jag kunnat stanna länge och bara njutit av omgivningarna. Magiskt vackert helt enkelt.
Utsikt från balkongen, med Anderna i bakgrunden. 
 
Igår kväll hade vi en härlig avslutning på dagen med fantastisk mat och god dryck (vin från gården) och var uppe lite senare än dagarna innan. Idag sovmorgon - härligt! Vid 10-tiden får vi en visning av vingården och höra hur vindruvorna växer till sig från sådd till skörd, kvalitet på druvor och hur tillverkningen av vin sedan går till. Väldigt intressant och roligt att få se. 
 
Vindruvor snart klara för skörd.
 
Vid 14-tiden var det dags att börja rulla, idag står det ca 10 mil på schemat. Vi ska upp till Mendoza där vi ska boa in oss över natten. En så kallad "återhämtningsdag" som ska gå i ett behagligt prattempo och inte vara för kuperat. Drygt 750 m höjdstigning känns som en baggis jämfört med dagarna innan. Men i och med att vi cyklar iväg såpass sent på dagen blir det väldigt varmt, sammanställningen på Garmin visar 36 graders medeltemperatur. Puh! Argentina är fuktigare än Chile så värmen känns i kroppen. Själva cyklingen går bra den här dagen även om det är lite segt att komma igång. Kanske beror det på att jag drack vin igår och att det var en tuff dag igår med nästan 30 mil. Jaja, bara att trampa på och efter ett tag kommer benen igång. Då blir det en väldigt rolig utförskörning där jag hamnar lite efter den första trion som drar iväg, jag får ligga och trampa ett tag själv innan Ian och Phil kommer bakom mig. Justa som de är skriker de till innan så jag får en chans att hänga på. Sen kör vi utav bara den. I början kör vi alla tre men sen tappar vi Phil så det är bara Ian och jag som fortsätter nedför backen. Snittar på 62 km/h där och har den första trion i synhåll plus att vi tydligen har några efter oss som jagar. Barnsligt roligt och i slutet av backen är vi ikapp och drar om de första. Som tur är är det knappt någon trafik så det kändes säkert att trampa iväg lite snabbare. 
Phil och jag på väg mot Mendoza
 
Efter denna illa övning trampar vi lugnt vidare och kommer så småningom in till Mendoza, där det är lite rörigt med stadstrafik och en fuktighet som heter duga. Här vill vi bara komma fram och få mat i magen plus några timmars sömn innan vi ska ge oss på den tuffare dag 4. Vi hittar fram till vårt boende efter drygt 4 h cykling.
Vårt boende i Mendoza
 
Det blir en rätt sen kväll här eftersom vi ska duscha och ge oss ut på byn för att äta, vi hamnade på en mysig restaurang. Här trodde jag ju att jag skulle få sätta tänderna i en god argentinsk biff men det gick jag bet på och lyckades beställa en vegetarisk burgare och jag går och lägger mig i hopp om att frukosten ska innehålla stora goda skinkskivor (proteinbehov?). Tyvärr sover jag bara ca 5 h vilket egentligen är för lite för mig för att jag ska känna mig ordentligt utvilad. Vi har nog alla stor respekt för morgondagens äventyr då vi ska ta oss 20 mil uppför Anderna tillbaka till skiresorten Portillo. Jaja, det är ju morgondagen det så drömmar om en stor frukost får mig i alla fall att slockna för natten.