Det måste vara något fel på mig.

Ärligt talat - det måste vara nåt fel på mig. På riktigt. Jag inser det själv. 
 
Om allt stod rätt till skulle jag inte, när jag ser en sådan här bild nedanför, bli sugen på att köra runt den där sjön även på vintern. Jag pratar om den avlånga sjön som jag for runt om i hög fart i somras och som jag kommer att fara runt igen. Varför i hela fridens namn ska jag nu cykla runt den i mellandagarna också undrar jag? Samma sjö, om och om igen. Nu med risk för både frysskador, tokskav och annat elände. Det är ju inte riktigt friskt. Jag undrar seriöst vad det är med den där bilden som får mina fingrar att trycka på sändknappen för anmälan till dessa 347 km (till och med längre än sommarversionen). Särskilt när jag vet att alla andra sitter och glöggar med familj och vänner och njuter av ett bra TV-program. Eller läser en bok. Nej, inte jag - för jag ska roa mig med att cykla i 15+ timmar, med dubbdäck och hela vinterkitet.
 
Titta på bilden! Förra året när de körde detta event så hade de årets snöstorm. Vad är det för kul att cykla i det? Jag gillar ju inte ens snö. Och ännu mindre att cykla i sånt väder. Jag vet inte vad jag ska säga men det är nog bara de andra som ska köra som inte undrar hur det står till med mig i det här fallet. Det måste bo något i mig av en konstig art som har tagit över fjärrkontrollen helt enkelt.
 
Om sanningen ska fram så var det nog beskrivningen av Mattias, en av de som arrangerar det hela (Abloc), som är lite boven i det hela. Innan jag lyssnade på honom så var jag tveksam till om jag skulle göra det här. Men han berättade att vid ett av stoppen sätter man sig på restaurang där det är uppdukat med vita dukar. Åh jösses vad nice sa min hjärna och målade upp en himmelsk superupplevelse. Och utöver det sög hjärnan in de andra kaffepauserna han pratade om. Oh lala! Kaffe flera gånger runt Vättern. Tänk bara så mysigt att köra runt den där sjön på lite andra vägar än under sommaren, utan nån särskild tid att sträva efter, med flera stopp och med mat på restaurang med vita dukar. Det låter ju som en dröm och något jag inte kommer att vara med om på sommarversionen gick resonemanget däruppe. Efter den beskrivningen var det liksom avgjort. Tryck på sänd.
 
28 december it is, Vintervättern - Abloc Winter Challenge
Foto: Abloc
 
 
#1 - - Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventry:

Glad att du ska med runt sjön - det ryktas att vi blir flera tjejer, superkul. Du har inspirerat mig på Gravel Challenge i höst, du är så himla stark och cool!

Svar: Ja vad roligt vi ska ha, verkligen kul att vi blir några tjejer. Vi får peppa varandra och se till att njuta av vår färd:) Tycker det ska bli roligt att lära känna varandra lite mer!
Marie Rydne