Nu kör vi!

Våren springer på men inte jag, har ägnat mig åt cykeln under april/maj och inser att jag lever lite i förnekelsefasen när jag tänker på att jag är anmäld till Vansbro triathlon i slutet av juni. Hur ska det gå undrar jag med tanke på att jag inte sprungit en meter på ett par månader och nu när jag skriver kommer jag på att jag inte ens har en våtdräkt. Hm, inte lönt att tänka så mycket mer på det just nu utan istället blicka fram emot den stundande helgen! Då ska jag ju cykla Vänern Runt. Det blir premiär för mig på det loppet, ska bli riktigt roligt att cykla med SubXX-tjejerna och att göra det tre dagar i sträck över dryga 60 mil. En utmaning och bra uppladdning inför Vätternrundan och en bra möjlighet att trimma ihop klungkörningen. 
 
Den senaste månaden har jag annars kört lite motionslopp, Strängnäsrundan, Kungälvsrundan och Göteborgsgirot. Strängnäsloppet var på 10 mil, Kungälvsrundan 11 mil och det sistnämnda på 7. Helt olika lopp och känsla. På Strängnäsloppet låg jag med bra i andraklungan och var första tjej ända till min växelvajer small och jag fick bryta loppet, sur och lite besviken. På Kungälvsrundan körde jag lite småförkyld och var allmänt trött hela tiden men banan är jämn och fin och det gick att få till bra klungkörning med både SubXXtjejer och lite HCK-folk plus att Ulf körde med oss.
 
Anna och jag på Strängnäsrundan, laddade som få:)
 
Göteborgsgirot körde jag för två år sedan och det var mitt första cykellopp så jag hade lite koll på hur loppet är. Då kom jag in som 10e dam och var extremt förvånad över hur det hade gått till. Loppet är ganska crazy men också rätt kul om man kommer helskinnad i mål utan att vurpa eller krocka med djur/barn/människor/fordon/vägkoner/stolpar eller annat som kommer i ens väg. Loppet går ju genom stan i Göteborg och sedan forstätter det genom diverse förorter, på cykel- och gångbanor och sist men inte minst en kort sväng på grusväg. Hela loppet svänger fantastiskt mycket vilket kräver många inbromsningar och igångdrag. Rätt slitigt men ändå kul tycker jag. Jag och Jessica i SubXX körde ihop och lyckades nästan ha sällskap ända in i mål, det var väldigt skoj för det är lätt att komma ifrån varandra på den stökiga banan. Kände mig nöjd med att tiden var drygt 6 minuter bättre än den första gången jag körde (2.03.44). Nu körde jag in med 4e bästa damtid och Jessica 6e vilket jag är supernöjd med tanke på att det var elittjejer med och att det var över 400 tjejer som körde loppet. Det kändes direkt efteråt som att jag nog hade kunnat köra ännu lite fortare - var oförskämt pigg och cykeln var nyservad vilket gav extra skjuts, framförallt i backarna. Jag hade som plan att inte köra farligt då jag inte vill riska min Vätternsatsning och kan konstatera att det höll. Nästa år får det bli under 2:00, ska nog gå med lite träning på kurvtagning innan loppet.  
Jessica och jag efter målgång på Göteborgsgirot
 
Visa fler inlägg