Spinnande semestertoppar

Idag var jag på klubbens spinning, som vanligt på söndagar är det tretimmarspass. Idag hade Uli som ledde passet klippt ihop en Tour de France etapp som vi trampade till i tre timmar. Tre stigningar senare och jag kan lugnt säga att jag blev trött, svettig och rejält landsvägssugen. I träningsyran drömde jag mig till sommar, alptoppar och min racercykel.
 
 
Spinningpass med HCK
 
Längtar till i juli då vi ju ska köra l'Etape du tour den 19 juli. Benen kommer att få jobba hårt och betydligt längre än ett tre timmars spinningpass. Loppet är en 14 mils etapp som är öppen för allmänheten och är densamma som Tour de France etapp nr 19 som körs fredag den 24 juli.
 
3 backar ingår i loppet - Col de Chaussy 1533m, Col de la Croix de Fer 2067m, La Toussuire 1705m. Det blir minst sagt en utmaning så ja, spinningen idag var ju en baggis:) 
 
När vi ändå är på plats i Frankrike och befinner oss i alperna där i juli så planerar vi givetvis att köra några flera toppar. Förutsatt att vi inte är helt utmattade av loppet vill säga.
 
De som är mest aktuella på listan är:
Col de l'Iseran 2770m (Fr)
Col du Galibier 2642m (Fr)
Monte Grappa 1745m (It) 
 
Mina klättringar hittills:
Coll de Reis - "Sa Calobra" 682m (Sp) 
Il Ghisallo 754m (It)
Puig Major 850m (Sp)
Coll de Soller 909m (Sp)
Alpe d´Huez 1803m (Fr)
Risoul 1863m (Fr)
Mont Ventoux 1912m  (Fr) - 3 stigningar samma dag från Bedoin, Malaucene, Sault
Col dÍzoard 2360m (Fr)
 
Det är ju rätt kul att tänka tillbaka för tre år sedan då jag satte mig på en racercykel för första gången och tyckte att de vanliga svenska "hemmabackarna" var rejält utmanande. Ibland sneglade Ulf på mig med höjda ögonbryn och jag tänkte att han nog tyckte att jag var som en unge som nyss lärt sig trampa utan stödhjul. Jag kan väl lugnt säga att jag har flyttat fram mina gränser sedan dess om än att jag är rätt långsam uppför. Men en alptopp är en alptopp och jag är ingen lättviktare så jag får kanske vara stolt att jag tar mig upp utan att behöva stanna, vilket jag behövde de första gångerna jag trampade i berg. Huvudsaken är ju att jag själv tycker att det är roligt och kan se hur jag själv utvecklas!
 
 

Det kändes ju så bra..

Jag har lite svårt att acklimatisera och "normalisera" mig efter Thailandsresan. 4 veckor i sol och värme fick min kropp att tro att det var sommar. Direkt när jag kom hem blev jag naturligtvis dunderförkyld och var tvungen att ha träningsuppehåll i 1,5 vecka. Nu har jag kunnat träna ordentligt i ca 3 veckor men efter tretimmarsspinningen i söndags kändes kroppen lite lurig igen. Nåväl, gick och körde ett bodypumppass i måndags och sen ett spinningpass igår. Idag är halsen igenmurad och jag känner mig ynklig. Oh no, jag har verkligen ingen lust att vara sjuk igen:( Det känns riktigt surt men bara att varva ned några dagar och försöka kurera mig. Tusan också, träningen har ju känts bra nu. Har förutom lägret med SubXX kört spinning med HCK, sprungit, simmat och styrketränat de senaste veckorna. Försöker köra så allsidigt som möjligt med tanke på att jag både ska cykla och prova triathlon i år (och springa ett maraton..). Jag hoppas verkligen att jag är frisk till på söndag då tretimmarsspinningen ska innehålla en filmad etapp från Frankrike, i trakterna där vi ska köra Létape de tour i sommar.Det blir ett jobbigt men roligt pass. 
 
För övrigt har vi fått vårat prospect till NY maraton, det är dags att bestämma när och hur vi vill ha det när vi åker dit i höst. Lite pussel och se att allt funkar med ledighet och annat. Om allt klaffar blir det en favorit i repris! Förra gången (min första mara ever) sprang jag på precis under 4 timmar, det är högst oklart om jag kan göra det igen men jag ska göra vad jag kan! Jag kommer ha en jagandes Ulf hack i häl som har lovat att han ska slå mig och min tid. Good luck dear!
 
2011, min NY maratontid, hette Simonsson då. 
Visa fler inlägg